Wat zijn Bitcoins en wat kan ik er mee?

Een Bitcoin is een digitale munt.
Deze munt kan gebruikt worden voor betalingen en al deze betalingen worden vastgelegd in de Blockchain. Deze Blockchain is open voor iedereen en wordt ook verspreid onder iedereen, waardoor we kunnen spreken van volledige transparantie.
Het bijzondere aan deze munt is dat de waarde niet wordt beïnvloed door het extravagante monetaire beleid van centrale banken die onbeperkt geld printen, waardoor bijvoorbeeld de waarde van de Dollar en de Euro daalt. Bitcoin wordt daarom ook wel een decentrale munt genoemd. De Bitcoins in omloop zijn gelimiteerd, dit betekent dat het aanbod van Bitcoins niet oneindig kan stijgen en hierdoor behoudt de munt zijn waarde.
Veel mensen kopen Bitcoins daarom ook in plaats van een spaarrekening aan te houden. Als u de reële waarde van uw kapitaal wil vasthouden, dan zouden Bitcoins hiervoor mogelijk kunnen zijn.
Een ander groot pluspunt van Bitcoins is dat u betalingen over de hele wereld kunt doen in een paar seconden tijd terwijl het op een traditionele manier, via traditionele banken, wel vijf dagen kan duren en de transactiekosten zijn vaak vrij hoog. De transactiekosten van een Bitcointransactie zijn veel lager dan die van een normale geldtransactie naar het buitenland.
Als u Bitcoins houdt dan kunt u deze zelf bewaren, in tegenstelling tot wanneer u uw geld naar de bank brengt. Uw bank heeft vaak maar 2% van het geld dat op uw bankrekening moet staan in kas, bij Bitcoins en andere cryptocurrencies heeft u echt 100% van uw geld in uw rekening.

Als u meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op.