Wat zijn Bitcoins en wat kan ik er mee?

Een Bitcoin is een digitale munt.
Deze munt kan gebruikt worden voor betalingen en al deze betalingen worden vastgelegd in de Blockchain. Deze Blockchain is open voor iedereen en wordt ook verspreid onder iedereen, waardoor we kunnen spreken van volledige transparantie.
Het bijzondere aan deze munt is dat het grootboek, waar alle transacties in plaatsvinden, over het internet verspreid is. Bitcoin wordt daarom ook wel een decentrale munt genoemd. De Bitcoins in omloop zijn gelimiteerd, dit betekent dat het aanbod van Bitcoins niet oneindig kan stijgen en hierdoor behoudt de munt zijn intrinsieke waarde. Er kunnen maximaal 21 miljoen bitcoins in omloop zijn.
Een ander groot pluspunt van Bitcoins is dat u betalingen over de hele wereld kunt doen in een korte tijd terwijl het op een traditionele manier, via traditionele banken, wel vijf dagen kan duren. De transactiekosten van een Bitcointransactie zijn momenteel wel hoger dan die van een normale geldtransactie naar het buitenland.
Als u Bitcoins houdt dan kunt u deze zelf bewaren, u heeft dan uw bitcoins op een wallet staan. Er zijn verschillende soorten wallets die u kunt gebruiken.

Als u meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op.