Aanbevolen boeken voor uw begin in de cryptowereld

Deze boeken raden wij aan:

Voor de personen die zich graag willen verdiepen in Bitcoin en de onderliggende Blockchaintechnologie kan een goed boek natuurlijk niet ontbreken. Daarom hebben wij speciaal voor u een boekenlijste gemaakt met boeken die u zeker gelezen moet hebben indien u geïnteresseerd bent in deze opkomende revolutie.

Blockchain revolution
Dit boek, geschreven in het Engels is een van onze favorieten. De toegevoegde waarde van de Blockchaintechnologie wordt in dit boek goed haarfijn uitgelegd en er worden veel verschillende Blockchaintoepassingen beschreven die een radicale verandering gaan brengen in de toekomst.

Bitcoin for dummies
Dit boek is voor de echte beginner. Er wordt op een simpele, maar duidelijke manier beschreven wat Bitcoin nou echt is en wat je ermee kunt. Dit is zeker een aanrader als je niet te diep in wilt gaan op de technische aspecten.

Bitcoins beter begrijpen
Dit boek is vergelijkbaar met het boek hierboven. het is echter geschreven in het Nederlands Het geeft een introductie over Bitcoin en diverse gebruikstoepassingen hiervoor. Het boek schetst daarnaast ook nog een toekomstbeeld.

Blockchain de technologie die de wereld radicaal verandert
Dit boek gaat iets minder over de Bitcoin zelf, maar geeft meer informatie over de onderliggende technologie genaamd Blockchain. De Blockchaintechnologie zelf zit complex in elkaar, maar om dit boek te lezen is geen voorkennis nodig. Zeer interessant hoe dit boek een toekomstvisie geeft aan deze technologie.

Mastering Bitcoin
Dit boek is iets meer voor de gevorderden. De materie van dit boek gaat dieper in op de onderliggende technologieën en is daarnaast geschreven in het Engels. Dit boek raden we aan om te lezen nadat je een van de boeken hierboven gelezen hebt.

Dutch Crypto Consultancy in de NRC en de Limburger

Afgelopen week zijn er nep-advertenties verschenen in De Limburger en in de NRC waarin er een workshop werd aangeboden, zogenaamd namens Dutch Crypto Consultancy. Echter waren deze advertenties van een oplichter die mensen liet betalen met Bitcoin om vervolgens nooit meer iets van zich te laten vernemen. Wij hebben contact met de kranten en de Politie is op de hoogte gesteld, verder hebben wij ook zelf juridische maatregelen getroffen. Indien u slachtoffer bent geworden van deze oplichting dan kunt u aangifte doen bij uw lokale politiebureau of online.

Helaas zijn er ook mensen die de nieuwe cryptocurrency technologieën misbruiken, de NRC heeft met onze bijdrage een artikel geschreven over zaken waar u op kunt letten zodat u een zo veilig mogelijk pad in de cryptocurrencywereld kunt bewandelen. 

Wij hebben Dutch Crypto Consultancy opgericht om mensen te helpen om op een veilig manier om te gaan met cryptocurrencies, als u vragen heeft of wat hulp nodig heeft neem dan gerust contact met ons op.